400 g bravčového mäsa
200 ml kyslej smotany
1 vajce
60 g masla
1 baklažán
100 g cibule
1 lyžica hladkej múky
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Baklažán umyjeme
rozkrojíme po dĺžke na 2 časti a odstránime dužinu. Mäso nakrájame na maličké kúsky alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku nahrubo. Osolíme
okoreníme mletým čiernym korením
posypeme hladkou múkou a obalíme v rozšľahanom
osolenom vajci. Takto pripravené mäso za stáleho miešania opražíme. Pripravený baklažán osolíme
naplníme opražným mäsom
ktoré polejeme kyslou smotanou a rozpusteným maslom. Dáme do pekáča
podlejeme vodou alebo mäsovým vývarom a upečieme. Podávame posypané sekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakovou kašou alebo dusenou ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.