600 g zajačieho mäsa (predné) s kosťou
100 g bravčového bôčika
30 g údenej slaniny
1 vajce
60 g margarínu
30 g cibule
80 g žmlí
25 g hladkej múky na šťavu
mleté čierne korenie
soľ.
Zajaca a bravčový bôčik vykostíme
pomelieme spolu s namočenou žmľou. Do mletého mäsa pridáme na kocky nakrájanú údenú slaninu
nadrobno nakrájanú cibuľu
vajcia
soľ
mleté čierne korenie a všetko spolu dobre premiešame. Z pripravenej hmoty formujeme šišky
ktoré dávame na vymastený pekáč
podlejeme vriacou vodou a pečieme v rúre dočervena. Počas pečenia mäso prelievame vlastnou šťavou a podľa potreby podlievame vriacou vodou. Upečené mäso zo šťavy vyberieme
šťavu vydusíme na tuk
zaprášime múkou
zalejeme vriacou vodou a varíme. Uvarenú šťavu precedíme a podlievame ňou na porcie nakrájané mäso.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.