3 lyžice vylúpaných vlašských orechov
300 g mäkkého nátierkového syra Lunex (alebo ovčieho syra - môž byť aj mrazený)
50 g listového mrazeného špenátu
2 strúčiky cesnaku
6 plátkov sendviča (alebo toastového chleba)
6 lyžíc oleja
1 čajová lyžička sušeného rozmarínu
mleté čierne korenie
soľ.
Špenát necháme rozmraziť. Prepláchneme ho studenou vodou a na sitku ho necháme dobre odkvapkať. Vlašské orechy nasucho opečieme na panvici a nahrubo nasekáme. Rozmarín najemno rozmrvíme. Cesnak očistíme a pretlačíme. Orechy
cez sitko pretlačený syr
rozmarín
cesnak a olej starostlivo premiešame v miske. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Plátky toastového chleba položíme na plech a grilujeme 1 až 2 minúty z každej strany. Necháme vychladnúť
natrieme syrovou nátierkou
polovicu plátkov ozdobíme lístkami špenátu
zvyšok na ne jemne položíme. Ostrým nožom dva razy krížom prerežme
aby nám vznikli trojuholníky. Ozdobíme vetvičkou rozmarínu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.