600 g sépie
200 ml bieleho vína
4 paradajky
1 malá konzerva olúpaných paradajok
100 g plnených zelených olív
1 balenie kapár
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
4 lyžice olivového oleja
500 ml mäsového vývaru
zväzok estragónu
trochu cukru
mleté čierne korenie
soľ.
Kuchynsky upravenú sépiu nakrájame na malé kúsky. Cibuľu a cesnak nakrájame na kocky. Olej rozpálime v kastróli a sépiu krátko opečieme. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a opražíme. Potom pridáme prepasírované paradajky
olivy a kapary. Zalejeme mäsovým vývarom a bielym vínom. Ochutíme soľou
mletým čiernym korením a cukrom
prikryjeme a varíme na miernom ohni asi 1 hodinu. Nakoniec pridáme olúpané paradajky zbavené jadierok a nakrájané na malé kocky. Do omáčky primiešame nasekaný estragón
ešte raz necháme zovrieť a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.