800 g bravčového mäsa
1000 g kyslej kapusty
100 ml oleja
100 ml kyslej smotany
2 cibule
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
1 bobkový list
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso nakrájame na kocky a opražíme na 50 ml oleja. V osobitnom hrnci opražíme nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájanú kapustu s bobkovým listom a asi 1 hodinu dusíme. Potom pridáme mäso a všetko spolu dusíme ešte 1 hodinu. 5 minút pred ukončením dusenia posypeme šťavu mletou červenou paprikou a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Pred podávaním vmiešame do šťavy kyslú smotanu. Najchutnejšia príloha sú opekané zemiaky posypané petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.