50 g prerastenej slaniny
120 ml šľahačkovej smotany
4 lyžice vínneho octu
250 g tmavého sirupu
1 lyžica maizeny.
Slaninu nakrájame na malé kocky a v hrnci na fondue opečieme dochrumkava. Prilejeme vínny ocot. Necháme prevariť
pridáme tmavý sirup a zohrejeme. Maizenu rozmiešame so šľahačkovou smotanou. Zahustíme ňou sirupovú masu. Fondue necháme ďalej slabo vrieť na variči. Podávame s bielym chlebom
ražným chlebom
dusenými kúskami jabĺk a hrušiek
kúskami ananásu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.