500 g polohrubej múky
 3 žĺtky
 60 g masla
 250 ml mlieka
 100 g hrozienok
 30 g droždia
 80 g cukru
 citrónová kôra
 masť na vyprážanie
 soľ. 
            
                Do preosiatej múky pridáme droždie rozmiešané s cukrom
 vlažné mlieko
 žĺtky
 rozpustené maslo
 soľ a umyté hrozienka. Všetko spolu zmiešame
 vypracujeme cesto
 prikryjeme ho a necháme kysnúť. Nakysnuté vyvaľkáme a okrúhlou formičkou povykrajujeme kolieska
 ktoré dáme ešte nakysnúť. Až potom ich v horúcej masti vyprážame a ukladáme na rošt
 aby z nich odkvapkala masť.  Hotové posypeme práškovým cukrom. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.