500 g polohrubej múky
3 žĺtky
60 g masla
250 ml mlieka
100 g hrozienok
30 g droždia
80 g cukru
citrónová kôra
masť na vyprážanie
soľ.
Do preosiatej múky pridáme droždie rozmiešané s cukrom
vlažné mlieko
žĺtky
rozpustené maslo
soľ a umyté hrozienka. Všetko spolu zmiešame
vypracujeme cesto
prikryjeme ho a necháme kysnúť. Nakysnuté vyvaľkáme a okrúhlou formičkou povykrajujeme kolieska
ktoré dáme ešte nakysnúť. Až potom ich v horúcej masti vyprážame a ukladáme na rošt
aby z nich odkvapkala masť. Hotové posypeme práškovým cukrom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.