600 g zemiakov
120 g mletého maku
120 g hrubej múky
50 g masti
50 g práškového cukru
soľ.
Očistené zemiaky umyjeme
uvaríme v osolenej vode a čiastočne precedíme. Potom ich posypeme múkou
prikryjeme a necháme spariť na veľmi miernom plameni asi 5 minút. Roztlačíme a dobre premiešame. Lyžicou namočenou v rozpálenej masti vykrajujeme šklbance
ktoré uložíme na zohriate taniere
posypeme mletým makom
pomastíme zohriatou masťou a posypeme cukrom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.