400 g predného baranieho mäsa s kosťou
50 g krúpov
1250 ml vody
100 g koreňovej zeleniny
1 pór
30 g sterilizovaného hrášku
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso s kosťou nasekáme na menšie kúsky
vložíme do studenej vody
okoreníme mletým čiernym korením
osolíme a uvaríme na miernom plameni do polomäkka. Pridáme krúpy a uvaríme takmer domäkka. Očistenú koreňovú zmes a pór nakrájame
vložíme do hrnca a dovaríme. Mäkké mäso vyberieme
vykostíme
nakrájame na malé kocky a vložíme späť do polievky. Pridáme sterilizovaný hrášok
zohrejeme a dochutíme nadrobno nakrájanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.