500 g škvariek
2 surové vajcia
4 zelené zeleninové papriky
2 červené zeleninové papriky (kapie)
2 lyžice horčice
2 lyžice vegety
5 strúčikov cesnaku.
Čerstvé škvarky pomelieme na mäsovom mlynčeku a dáme do nádoby
v ktorej nátierku pripravíme. Pridáme umyté a očistené papriky
ktoré sme nastrúhali na hrubom strúhadle
aby nám robili viditeľnú pestrosť nátierky. Ďalej pridáme rozotretý cesnak
2 lyžice horčice
vegetu a vyšľahané surové vajcia. Z takto pripravených surovín starostlivo vymiešame hladkú nátierku
ktorú naplníme do fľaštičiek
najlepšie od detskej výživy
uzavrieme a sterilizuje asi 15 až 20 minút. Nátierku tak môžme používať po celý rok. Natierame ju na chlieb
pečivo alebo sendvič. Pred podávaním ju dochutíme čerstvou cibuľkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.