200 g čerstvých škvariek
100 g pečeného bravčového mäsa
100 g ľahko rozotierateľného syrokrému
2 lyžice jogurtu
4 paradajky
1 nastrúhaná cibuľa
3 strúčiky cesnaku
2 lyžice nadrobno nasekanej pažítky
mleté čierne korenie
soľ.
Čerstvé škvarky a pečené bravčové mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku a dáme do misky na prípravu nátierky. Pridáme nastrúhanú cibuľu
rozotretý cesnak
syrokrém
jogurt
soľ podľa chuti a 2 lyžice nadrobno nasekanej pažítky. Z takto pripravených surovín starostlivo vymiešame hladkú nátierku. Natierame na chlieb
pečivo alebo sendvič. Výborne chutí aj na hriankach opražných nasucho. Pred podávaním ozdobíme kolieskami čerstvých paradajok.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.