4 bielky
50 g kokosovej múčky
100 g pasty z červených bôbov
1 lyžica hladkej múky
3 lyžice kukuričného škrobu
olej
70 g cukru
práškový cukor.
Na panvici rozpálime 1 lyžicu oleja a pridáme cukor
sójovú pastu a kokos. Za stáleho miešania pražíme asi 5 minút
až sa cukor rozpustí a pasta je hladká a lesklá. Pražíme ešte niekoľko minút a potom zmes necháme v mise vychladnúť. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zmiešame ho s hladkou múkou a kukuričným škrobom na hladké cestíčko. Dôkladne ho vymiešame. Vytrieme panvicu a rozohrejeme v nej dostatok oleja. Zo zmesi so sójovou pastou vytvarujeme asi 12 rovnako veľkých guliek. Každú z nich namočíme v cestíčku a potom ju fritujeme asi 4 minúty
až je zlatá a chrumkavá. Fritujeme vždy niekoľko kúskov naraz a necháme ich odkvapkať na obrúsku. Pred podávaním ich posypeme práškovým cukrom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.