450 g nakrájanej bielej kapusty
1 lyžica oleja
pol čajovej lyžičky jedlej sódy
2 čajové lyžičky cukru
1 čajová lyžička soli. Omáčka: 2 lyžice vínneho octu
1 čajová lyžička paradajkového pretlaku
1 lyžica kukuričnej múky
250 ml kuracieho vývaru alebo vody
2 lyžice cukru
niekoľko kvapiek červeného potravinárskeho farbiva
štipka soli.
Kapustu povaríme asi 3 minúty vo veľkej nádobe s vodou
do ktorej sme pridali jedlú sódu
soľ a cukor. Necháme ju odkvapkať a vriacu vodu vylejeme. Kapustu dáme na asi 5 minút do chladnej vody. Necháme ju odkvapkať a odložíme nabok. Rozohrejeme wok a nalejeme doň olej. Kapustu zohrejeme. Preložíme ju na servírovaciu misu. Do woku pridáme dôkladne premiešané prísady do omáčky a pozvoľna
za stáleho miešania
uvedieme do varu. Miešame
až omáčka zhustne. Nalejeme ju na kapustu a ihneď podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.