1000 g miešaných morských rýb (treska
sardinky
makrely atď.)
250 ml bieleho vína
4 cibule
4 strúčiky cesnaku
4 lyžice olivového oleja
750 ml mäsového vývaru
50 ml octu
šťavu z 1 citróna
1 čajová lyžička nasekaného oregana
1 čajová lyžička tymianu
mleté čierne korenie
soľ.
Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké plátky. Olivový olej rozpálime v hrnci a opražíme v ňom nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme cesnak rozotretý so soľou a krátko opražíme. Podlejeme bielym vínom a zalejeme mäsovým vývarom. Trocha okyslíme citrónovou šťavou a octom. Polievku varíme na miernom ohni asi 15 minút. Zmes morských rýb očistíme
umyjeme a prípadne nakrájame na kúsky. Pridáme do polievky a okoreníme mletým čiernym korením
oreganom a tymianom. Ryby varíme v polievke asi 15 minút. Podávame s bielym chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.