700 g ružičkového kelu (môž byť aj mrazený)
100 g šunky
1 lyžica maizeny
100 g kyslej smotany
1 vajce
80 g strúhaného ementálu
muškátový oriešok
mleté čierne korenie
soľ. Cesto: 200 g polohrubej múky
100 g masla
50 ml vlažnej vody
soľ.
Z múky
masla
vody a soli pripravíme hladké cesto
ktoré zabalíme do alobalu a na tridsať minút odložíme do chladničky. Kel očistíme
umyjeme a 15 minút povaríme v osolenej vode. Do kyslej smotany primiešame vajce
maizenu a nastrúhaný syr. Ochutíme soľou
korením a štipkou muškátového orieška. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske. Vyložíme ním spodok a okraje tortovej formy. Dno na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou. Na cesto dáme kel a zalejeme ho smotanovou omáčkou. Na plátky nakrájanú šunku pokrájame na štvorčeky a posypeme ňou tortu. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 30 minút. Podávame ihneď.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.