400 g mladej goudy
150 g odležanej goudy
100 g anglickej slaniny
4 lyžice šľahačkovej smotany
250 ml jablčného vína
1 lyžica maizeny
1 strúčik cesnaku
štvrť čajovej lyžičky mletého korenia.
Obidva syry nakrájame na drobné kocky alebo nahrubo nastrúhame. Slaninu nakrájame na kocky
vyškvaríme dochrumkava
osušíme papierovou utierkou. Cesnak očistíme a vytrieme ním hrniec na fondue. Víno dáme v hrnci na fondue zovrieť na sporák
postupne pridáme syr a za stáleho miešania varíme
pokiaľ nevznikne rovnorodá masa. Maizenu zmiešame so smotanou a zahustíme tým fondue
vmiešame mleté korenie a fondue necháme na variči slabo vrieť
posypeme ho slaninou. Podávame s rascovým chlebom
zemiakmi
reďkovkovým alebo fazuľovým šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.