20 tenkých plátkov prerastenej slaniny
100 g mrazeného lístkového cesta
múka na vysypanie pracovnej dosky.
Rozmrazené lístkové cesto na mierne posypanej doske vyvaľkáme asi na 2 mm hrúbku. Nakrájame z neho 1.5 cm široké a 12 cm dlhé tyčinky. Plátky slaniny špirálovito ovinieme tyčinkami. Tanier vyložíme papierovým obrúskom a pri výkone 600 W na ňom za 2 minúty 30 sekúnd upečieme prvú dávku tyčiniek. Rovnako upečieme zvyšné tyčinky. Tip: Tyčinky z lístkového cesta ľahšie ovinieme
ak ich na 10 minút dáme do chladničky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.