300 g slaniny
75 g majonézy
3 paradajky
3 lyžice kečupu
50 g hlávkového šalátu
18 plátkov toastového chleba
mleté čierne korenie
soľ.
Slaninu nakrájame na tenké plátky
prerežme napoly a opražíme na panvici. Upražnú slaninu preložíme do misky
tuk necháme na panvici na ďalšie použitie. Majonézu zmiešame s kečupom
ochutíme soľou a korením. Šalát a paradajky umyjeme a osušíme. Šalát nakrájame na širšie rezance
paradajky na plátky. Na slaninovom tuku postupne opražíme toastové plátky dozlata. Necháme vychladnúť a z jednej strany natrieme majonézou. 6 plátkov obložíme polovicou šalátu
paradajok a slaniny. Prikryjeme ďalším plátkom
na ktorý dáme zvyšný šalát
paradajky
slaninu. Prikryjeme čistým plátkom natretou časťou dovnútra. Podávame vcelku alebo prerezané na trojuholníky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.