6 polcentimetrových plátkov sviečkovice
5 lyžíc oleja
300 g cibule
40 g vlažného masla
1 strúčik cesnaku
50 g hlávkového šalátu
12 plátkov toastového chleba
mleté čierne korenie
soľ.
Cibuľu olúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Na panvici zohrejeme 1 lyžicu oleja
pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme. Plátky mäsa pražíme na zvyšnom oleji pri veľmi vysokej teplote z každej strany asi 1 minútu. Vyberieme z panvice a položíme na tanier. Osolíme a okoreníme. Strúčik cesnaku očistíme
pretlačíme a zmiešame s maslom. Šalát umyjeme
osušíme a nakrájame na širšie rezance. Každý toast z jednej strany natrieme cesnakovým maslom a postupne z každej strany
najprv maslovej
opražíme na panvici. Polovicu plátkov obložíme stejkom
šalátom a cibuľou. Prikryjeme zvyšnými plátkami. Podávame ihneď.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.