750 g hovädzieho mäsa zo stehna
250 g čerstvých šampiňónov
200 g hrášku (môž byť aj mrazený)
1 kaleráb
200 g mrkvy
250 g brokolice
1 viazanička polievkovej zeleniny
100 g tenkých rezancov
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.
Rezance uvaríme v osolenej vode a precedíme. Hovädzie mäso umyjeme
dáme do hrnca
zalejeme asi 1500 ml vody a varíme asi 90 minút. Keď je mäso mäkké
precedíme vývar a znovu privedieme do varu. Pridáme nakrájané šampiňóny
kúsky kalerábu
kolieska mrkvy
hrášok a ružičky brokolice. Varíme domäkka. Podávame s rezancami. Môžme posypať nadrobno nakrájanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.