500 g kapra
500 g sumca
100 ml kyslej smotany
100 ml bieleho vína
100 g paradajok
1 mrkva
1 zeler
200 g cibule
1 viazanička petržlenovej vňate
olej
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
1 bobkový list
5 zrniek celého čierneho korenia
soľ.
Na rozpálenom oleji opražíme nasekanú cibuľu
mrkvu a zeler
všetko nakrájané na kolieska. Ryby očistíme
umyjeme
osušíme a nakrájame na väčšie kusy. Nakrájané ryby pridáme k zelenine
spolu opečieme a nakoniec ochutíme bobkovým listom
celým čiernym korením a soľou. Paradajky olúpeme
nakrájame na plátky a pridáme k mäsu. Ak chceme získať pikantnú polievku
pridáme aj najemno nasekanú štipľavú papriku. Ryby so zeleninou dusíme asi 10 minút. Potom ich opaprikujeme
zalejeme vodou a varíme ešte 20 minút. Pred koncom varenia vlejeme do polievky víno a opäť varíme 20 minút. Nakoniec do polievky vmiešame kyslú smotanu a posypeme ju najemno nasekanou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.