800 g jahňacieho mäsa
100 ml bieleho vína
200 g paradajok
300 g zemiakov
400 g cibule
100 ml oleja
2 feferónky
zelená paprika
1 bobkový list
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
1 lyžica múky
mleté čierne korenie
soľ.
Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na rozpálenom oleji dozlata
osolíme a okoreníme. Mäso nakrájame na kocky a vložíme do kotlíka. Prilejeme trocha oleja
mäso opečieme
pridáme bobkový list
feferónky nasekané nadrobno a podlejeme teplou vodou. Dusíme pol hodiny a potom šťavu zahustíme múkou rozhabarkovanou vo vode
primiešame mletú červenú papriku
olúpané a nakrájané paradajky a zelenú papriku. Ak treba
prilejeme vodu a dusíme ešte 20 minút. Nakoniec pridáme zemiaky nakrájané na kocky a biele víno. Po 15 minútach odložíme kotlík z ohňa. Pred podávaním môžme do šťavy vmiešať kyslú smotanu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.