1 kurča asi 1000 g
200 ml majonézy
200 g karfiolu
100 g hrášku
200 g mrkvy
1 zeler
1 petržlen
2 zemiaky
1 viazanička petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Očistené a umyté kurča dáme do chladnej vody a varíme. Po 30 minútach pridáme petržlen
mrkvu a zeler. Medzitým karfiol rozoberieme na ružičky
uvaríme v osolenej vode a precedíme. Zemiaky uvaríme
olúpeme a nakrájame na malé kocky. Keď je kurča mäkké
polievku precedíme
mäso oberieme z kostí a nadrobno nakrájame. Mrkvu
zeler a petržlen nakrájame nadrobno a dáme spolu s mäsom do šalátovej misy. Všetko dobre premiešame a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Pridáme hrášok
zemiaky a karfiol. Ešte raz všetko premiešame so 150 ml majonézy. Zvyšnú majonézu nalejeme navrch šalátu a ozdobíme ho nasekanou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.