200 g uvareného slepačieho mäsa
3 vajcia
50 g čiernych čínskych húb (alebo šampiňónov)
500 ml dezertného červeného vína
čínske sklené alebo naše tenké rezance
1000 ml slepačieho vývaru
na hrot noža glutasolu
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Huby namočíme deň vopred do vody. Pred prípravou ich precedíme
necháme odkvapkať
nakrájame na tenké plátky a v čistej vode varíme asi 1 hodinu. Potom ich vyberieme
vložíme do vriaceho slepačieho vývaru
osolíme
okoreníme
prilejeme víno a povaríme asi 15 minút. Neskôr prisypeme glutasol a vlejeme rozšľahané vajcia. Osobitne uvaríme v osolenej vode rezance
precedíme ich
prelejeme vodou
necháme odkvapkať a nakrájame. Uvarené slepačie mäso vykostíme
nakrájame na rezance
premiešame s nakrájanými rezancami
dáme do polievkovej misy
zalejeme horúcim slepačím vývarom a posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.