1 menšia sliepka
100 g karfiolu
60 g mrkvy
60 g zeleru
50 g zeleného hrášku
20 g ryž
1 cibuľa
40 g masti
1500 ml vody
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Očistenú a umytú sliepku zalejeme vodou
osolíme
uvedieme do varu a varíme asi 60 minút. Potom sliepku vyberieme
mäso vykostíme a kosti vrátime späť do vývaru. Varíme ďalej. Nadrobno nasekanú cibuľu opražíme na masti
pridáme očistenú a nakrájanú mrkvu a zeler
opražíme
pridáme hrášok a na ružičky rozobratý karfiol. Všetko spolu podlejeme trochou vývaru a udusíme do polomäkka. Pridáme umytú ryžu
mleté čierne korenie a nakrájané mäso. Zalejeme precedeným slepačím vývarom a dovaríme. Dochutíme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.