Asi dve tretiny chudého mäsa (plece alebo lopatka) a jednu tretinu bravčového bôčika dáme variť. Nie celkom uvarené vyberieme a necháme vychladnúť. Zbavíme kostí a koží a nakrájame na drobné kocky
s hranou menšou ako 0.5 cm. Niekoľko pekných bravčových koží mierne uvarených natočíme na kus surovej bravčovej pečene
aby kož boli od pečene pekne sfarbené
zároveň pridáme dozlata opražnú cibuľu
ktorú môžme najemno nasekať nožom. Posolíme
prichutíme mletým bielym korením
mletým ďumbierom a trochou strúhaného muškátového kvetu a dobre premiešané plníme do bravčových mechúrov. Tie potom dobre zaviažme
popicháme a dáme variť na 1 až 2 hodiny. V čistej vode rýchle opláchneme
popicháme
aby unikla mastnota a dobre vychladnuté primerane zaťažíme. Na druhý deň zavesíme na palice a na chvíľu dáme oschnúť do udiarne nad studený dym
aby tlačenka dostala citrónovožltú farbu. Nesmie sa však prehriať.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.