24 slimákov s ulitami
4 paradajky
1 chilli paprička
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
4 lyžice olivového oleja
šťava z 1 malého citróna
100 ml strúhanky
zväzok mäty piepornej
mleté čierne korenie
soľ.
Slimáky necháme dobre odkvapkať a naplníme do ulít. Olej rozpálime na väčšej panvici. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a opražíme do sklovita. Paradajky olúpeme
zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky. Cesnak rozotrieme so soľou
spolu s paradajkami a očistenou chilli papričkou pridáme k cibuli. Krátko opražíme. Mätu preberieme
umyjeme
nadrobno nasekáme a zamiešame do omáčky. Osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a okyslíme citrónovou šťavou. Slimáky v ulitách polejeme omáčkou
posypeme strúhankou
zapečieme v rúre alebo na grile a ihneď podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.