CESTO:
25dkg polohrubej múky
25 dkg kryštálového cukru
4 vajcia
2 cl vody
1.5 dcl oleja
1 vanilkový cukor
1 lyžica kakaa
PLNKA:
7.5 dcl vody
 
2 dcl kryštálového cukru
3 balíčky vanilkového cukru
3 zlaté klasy
7 bielkov
ŠĽAHAČKA:
4 lyžice kryštálového cukru
1-2 šľahačkové smotany
            
                Vymiešame žĺtky s cukrom
 vanilkou
 vodou a olejom
 nakoniec primiešame sneh múku a kakao
 dáme piecť. Upečené a vychladnuté cesto polejeme 0
5 dcl rumu a 0
5 dcl kávového vývaru. (odporúčam po upečení dať dole hladkú vrstvu)
PLNKA:
Najprv vyšľaháme sneh
 pridáme 1 dcl cukru a 1 vanilku. Do vody dáme 1 dcl cukru
 3 zlaté klasy
 2 vanilky a všetko varíme do zhustnutia. Do horúceho vmiešame vyšľahaný  sneh. Polovicu teplej zmesi natrieme na piškót
 ktorý sme si dopredu natreli jemne riedkym džemom. Do druhej polovice dáme kakao a natrieme na prvú polovicu plnky. 
PLNKA:
Do hrnca dáme 4 lyžice kryštálového cukru
 keď sa rozpustí na karamel nalejeme 1 – 2 šľahačky a necháme variť
 až sa karamel úplne rozpustí. Vychladnuté dáme do chladničky. Na druhý deň vyšľaháme a natrieme na plnku a postrúhame čokoládu.
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.