100 g údenej slaniny
600 g zemiakov
250 g hladkej múky
4 cibule
soľ.
Zemiaky očistíme
umyjeme a nastrúhame. Pridáme soľ
múku a varechou vypracujeme cesto tak
aby sa oddeľovalo od misy. Z cesta nahádžme do väčšieho množstva vriacej osolenej vody stredne veľké halušky. Aby sa neprichytili na dno
miešame. Keď vyplávajú na povrch
vyberieme ich dierkovanou vareškou. Slaninu nakrájame na kocky
rozškvaríme a keď slanina pustí masť
pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a opražíme dozlata. Horúce halušky rozdelíme na taniere
posypeme opražnou cibuľou a slaninou a pokvapkáme horúcou masťou
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.