250 ml čerstvej smotany
1 žĺtok
100 g masla
100 ml mlieka
3 cibule
300 g polohrubej múky
20 g droždia
30 g cukru
soľ.
Z múky
vajca
soli
masla
cukru
droždia a vlažného mlieka spracujeme cesto a necháme ho vykysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme
pomocou valčeka prenesieme na vymastený plech
roztiahneme ho po celom plechu
polejeme smotanou
posypeme nadrobno nakrájanou cibuľkou a osolíme. Pečieme v mierne teplej rúre.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.