200 g sóje
50 g rastlinného nátierkového masla
3 sladkokyslé uhorky
1 lyžica rastlinného oleja
1 čajová lyžička horčice
nadrobno nasekaný kôpor
soľ.
V mierne slanej vode uvaríme sóju a necháme ju vychladnúť. Potom ju pomelieme na mäsovom mlynčeku a dáme do pripravenej nádoby. Pridáme maslo
na hrubo nastrúhané uhorky
čajovú lyžicu horčice a všetko dôkladne vymiešame. Nátierku natierame na chlieb
pečivo alebo hrianky. Pred podávaním posypeme nadrobno nasekaným kôprom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.