Zo slaniny vyrežme chrbtovú časť a necháme dobre vychladnúť. Položíme ju na dosku
dobre ponatierame soľou a naukladáme na seba. Aj hrubšia chrbtová slanina dozrie po asi 8 až 10 dňoch. Tak ako je
aj so soľou
ju potom zavesíme do komory
aby dobre dozrela a vyschla. Môž sa však konzumovať aj ihneď. Ak je komora suchá a chladná
slanina vydrží veľmi dlho. Ak chceme
aby vydržala až do konca leta
slaninu dáme do koryta a zalejeme nálevom. Potom ju opäť zavesíme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.