200 g čerstvého ovčieho syra
400 g paradajok
250 g zelenej papriky
500 ml oleja
50 ml octu
1 cibuľa
feferónky
mleté čierne korenie
soľ.
Paradajky
papriky a cibuľu nakrájame nadrobno
dáme na misu a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Olej zmiešame s octom
podľa chuti pridáme i najemno nakrájané feferónky a zmesou polejeme zeleninu. Šalát rozdelíme do misiek
každú porciu ozdobíme nastrúhaným ovčím syrom
dáme do chladničky a vychladené podávame ku grilovanému mäsu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.