250 g šošovice
200 g šampiňónov
2 lyžice ochutenej majonézy
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
rastlinný olej
drvená rasca
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Šošovicu uvaríme v mierne slanej vode. Keď je mäkká
precedíme ju a pomelieme na mäsovom mlynčeku (alebo rozmixujeme v mixéri). Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na troche rastlinného oleja. Pridáme očistené
umyté a nakrájané šampiňóny. Krátko podusíme. Potom pridáme k šampiňónom rozotretý cesnak
trochu mletého čierneho korenia
drvenej rasce a mierne osolíme. Odložíme na chladné miesto Vychladnuté šampiňóny pridáme k pomletej (alebo rozmixovanej šošovici) spolu s majonézou. Všetko spolu dôkladne premiešame na hladkú nátierku. Nátierku natierame na chlieb alebo pečivo. Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.