250 g šošovice
2 strúčiky cesnaku
2 paradajky
1 zeleninová paprika
4 lyžice ochutenej majonézy
50 g rastlinného nátierkového masla
nasekaná zelená petržlenová vňať
1 čerstvá šalátová uhorka
soľ.
Šošovicu uvaríme domäkka v mierne osolenej vode. Uvarenú
precedenú a mierne vychladnutú pomelieme na mäsovom mlynčeku alebo rozmixujeme v mixéri. Vložíme do pripravenej misky
pridáme rastlinné nátierkové maslo
ochutenú majonézu
rozotretý cesnak
sparené a nadrobno nakrájané paradajky zbavené šupky
zeleninovú papriku zbavenú jadrovníka nasekanú na malé kocky a nadrobno nasekanú zelenú petržlenovú vňať. Takto pripravené suroviny dôkladne vymiešame na hladkú nátierku. Nátierkou natierame chlieb
pečivo alebo hrianky. Pred podávaním dochutíme kolieskami čerstvej šalátovej uhorky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.