250 g šošovice
100 g ryž
4 lyžice tatárskej omáčky
1 nastrúhaná cibuľa
3 strúčiky cesnaku
rastlinný olej
majoránka
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.
Šošovicu a ryžu uvaríme zvlášť v mierne osolenej vode. Uvarenú a precedenú šošovicu spolu s ryžou pomelieme na mäsovom mlynčeku. Vložíme do pripravenej misky a pridáme rozotreté strúčiky cesnaku
majoránku
tatársku omáčku a cibuľu opražnú na troche rastlinného oleja. Všetko premiešame na hladkú nátierku. Nátierku natierame na chlieb
pečivo
sendvič alebo hrianky. Pred podávaním posypeme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.