100 g prerastenej údenej slaniny
50 g nastrúhaného ovčieho syra
200 ml bieleho vína
150 g šošovice
2 lyžice paradajkového pretlaku
4 paradajky
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
200 g uvarenej ryž
2 lyžice olivového oleja
750 ml mäsového vývaru
šťava z 2 citrónov
trocha cukru
mleté čierne korenie
soľ.
Šošovicu preberieme
umyjeme a namočíme cez noc do vody. Na druhý deň vodu zlejeme a šošovicu uvaríme v čerstvej osolenej vode do polomäkka. Slaninu a cibuľu nakrájame na kocky. Olej rozpálime v hrnci
pridáme slaninu
cibuľu
cesnak rozotretý so soľou a opražíme do sklovita. Pridáme paradajkový pretlak a zalejeme bielym vínom a mäsovým vývarom. Pridáme odkvapkanú šošovicu
olúpané paradajky zbavené jadierok a nakrájané na kocky
citrónovú šťavu a ryžu. Všetko spolu povaríme
osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a ochutíme cukrom. Pred podávaním primiešame nastrúhaný ovčí syr.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.