 
   
             Dusanko
  Dusanko  
             2857x
2857x
            
                 100 g prerastenej údenej slaniny
 50 g nastrúhaného ovčieho syra
 200 ml bieleho vína
 150 g šošovice
 2 lyžice paradajkového pretlaku
 4 paradajky
 2 cibule
 2 strúčiky cesnaku
 200 g uvarenej ryž
 2 lyžice olivového oleja
 750 ml mäsového vývaru
 šťava z 2 citrónov
 trocha cukru
 mleté čierne korenie
 soľ. 
            
                 Šošovicu preberieme
 umyjeme a namočíme cez noc do vody. Na druhý deň vodu zlejeme a šošovicu uvaríme v čerstvej osolenej vode do polomäkka. Slaninu a cibuľu nakrájame na kocky. Olej rozpálime v hrnci
 pridáme slaninu
 cibuľu
 cesnak rozotretý so soľou a opražíme do sklovita. Pridáme paradajkový pretlak a zalejeme bielym vínom a mäsovým vývarom. Pridáme odkvapkanú šošovicu
 olúpané paradajky zbavené jadierok a nakrájané na kocky
 citrónovú šťavu a ryžu. Všetko spolu povaríme
 osolíme
 okoreníme mletým čiernym korením a ochutíme cukrom.  Pred podávaním primiešame nastrúhaný ovčí syr. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.