200 g šošovice
200 ml mlieka
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
40 g hladkej múky
40 g masti
bobkový list
ocot
cukor.
Prebratú šošovicu umyjeme a namočíme na 2 až 4 hodiny. Potom pridáme bobkový list
podľa potreby vodu a varíme. Z masti a múky pripravíme zápražku
pridáme k nej nastrúhanú cibuľu
popražíme
zalejeme trochou studenej vody a povaríme. Prilejeme k uvarenej šošovici
osolíme
pridáme mlieko
rozotretý cesnak a podľa chuti dochutíme octom a cukrom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.