 
   
             Dusanko
  Dusanko  
             2053x
2053x
            
                250 g miešaného mletého mäsa
 100 g nastrúhaného ovčieho syra
 100 ml červeného vína
 konzerva olúpaných paradajok
 lyžica paradajkového pretlaku
 1 mrkva
 4 jarné cibuľky
 2 strúčiky cesnaku
 4 lyžice olivového oleja
 100 ml mäsového vývaru
 400 g špagiet
 zväzok pažítky
 lyžica nasekanej bazalky
 lyžica nasekaného oregana
 trocha vegety
 mleté čierne korenie
 soľ.
            
                Olivový olej rozpálime v hrnci a rýchlo v ňom opečieme mleté mäso. Pridáme cesnak rozotretý so soľou a znova krátko opražíme. Cibuľku a mrkvu očistíme
 nakrájame na malé kocky
 pridáme k mäsu a spolu opražíme. Primiešame paradajkový pretlak
 podlejeme červeným vínom a mäsovým vývarom
 pridáme paradajky a prikryté podusíme asi 40 minút. Ochutíme nasekanými bylinkami
 osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a vegetou. Špagety varíme v osolenej vode asi 10 až 15 minút. Horúce
 dobre odkvapkané špagety dáme na taniere
 polejeme omáčkou
 posypeme nakrájanou pažítkou
 syrom a podávame. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.