200 g varenej šunky
100 g nastrúhaného parmezánu
50 ml bieleho vína
8 stredne veľkých paradajok
2 lyžice paradajkového pretlaku
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
400 g špagiet
4 lyžice masla (alebo tuku)
70 ml mäsového vývaru
trochu vegety
zväzok bazalky
trocha cukru
mleté čierne korenie
soľ.
Maslo rozpálime na panvici a krátko v ňom opražíme cesnak rozotretý so soľou. Šunku nakrájame na tenké prúžky a spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou opražíme do sklovita. Paradajky olúpeme
nakrájame a pridáme k šunke. Primiešame paradajkový pretlak a zalejeme bielym vínom a mäsovým vývarom. Osolíme a ochutíme mletým čiernym korením
cukrom a vegetou. Bazalku preberieme
umyjeme
nasekáme nadrobno a zamiešame do omáčky. Špagety varíme v osolenej vode asi 10 až 15 minút
vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Horúce
dobre odkvapkané špagety upravíme na taniere
polejeme omáčkou
posypeme nastrúhaným syrom a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.