30 g prerastenej slaniny
125 ml sladkej smotany
2 lyžice nastrúhaného parmezánu
250 g špagiet
1000 ml vody
1 lyžica olivového oleja
1 lyžica oleja
1 lyžica soli.
Slaninu nakrájame na malé kocky a spolu s olejom ohrievame 1 minútu pri výkone 490 W. Pridáme smotanu a parmezán a pri výkone 500 W ohrievame ďalších 30 sekúnd. Omáčku prikryjeme a odložíme. Na špagety uvaríme osolenú vodu za 10 minút pri výkone 600 W. Do vriacej vody vložíme špagety a olej a dobre pomiešame. Varíme prikryté 5 minút pri výkone 600 W. Špagety pomiešame a dokončíme za 4 minúty pri výkone 360 W. Uvarené špagety necháme odkvapkať. Omáčku ohrejeme za 1 minútu pri výkone 500 W a zmiešame so špagetami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.