500 g králičieho mäsa
300 g hydinovej pečene
400 g bravčového mäsa
300 ml bieleho vína
500 g ryž
2 paradajky
chilli papričky alebo feferónky
zelená a červená paprika
200 g zeleného hrášku
zelené alebo čierne olivy
3 cibule
2 strúčiky cesnaku
200 ml oleja
1000 ml mäsového vývaru
šafran
mleté čierne korenie
soľ.
V špeciálnej panvici na prípravu paelly
ktorá sa volá paellaera a má vyšší okraj
rozpálime olej
pridáme vykostené králičie mäso a hydinovú pečeň
všetko nakrájané nadrobno
opečieme
vyberieme z panvice a odložíme na teplé miesto. Potom na oleji opečieme nakrájané bravčové mäso
ku ktorému sme pridali popučený cesnak
nakrájanú cibuľu
chilli papričky a paradajky. Všetko spolu krátko podusíme
pridáme prebratú ryžu
necháme ju zhnednúť
rozriedime bielym vínom a ešte krátko povaríme. Do mäsového vývaru zamiešame trocha šafranu a prilejeme ho k ryži. Pridáme opečené králičie mäso a hydinovú pečeň a pomaly varíme asi 15 minút. Nakoniec osolíme
okoreníme mletým čiernym korením
pridáme zelený hrášok spolu s olivami
panvicu zakryjeme alobalom a zapečieme vo vyhriatej rúre. Potom alobal odstránime a ešte dusíme asi 10 minút.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.