400 g zadného hovädzieho mäsa
50 g šunkovej salámy
2 natvrdo uvarené vajcia
1 čajová lyžička masla
2 sladkokyslé uhorky
1 cibuľa
50 g tuku
30 g hladkej múky
1 lyžica horčice
mäsový vývar
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme a nakrájame na plátky. Naklepeme
osolíme
okoreníme a potrieme horčicou. Na každý plátok položíme kúsok salámy
plátok uhorky a štvrťku vajca. Plátky zvinieme a previažme niťou. Nadrobno nasekanú cibuľu speníme na rozpálenom tuku
pridáme mäso a opražíme. Podlejeme mäsovým vývarom
prikryjeme a dusíme. Počas dusenia vtáčiky obraciame a podľa potreby podlievame vývarom. Keď je mäso mäkké
vyberieme ho. Šťavu vydusíme na tuk
zaprášime múkou a opražíme. Prilejeme trochu vývaru
premiešame a varíme asi 20 minút. Pridáme nadrobno nakrájané zvyšky salámy
uhoriek a vajca. Dáme naspäť vtáčiky
ktoré sme zbavili nití
pokvapkáme maslom a zohrejeme. Podávame s dusenou ryžou premiešanou so sterilizovaným hráškom alebo s varenými zemiakmi. Namiesto salámy môžme použiť údenú slaninu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.