3 vajcia
400 g špargle
40 g masla + 10 g na poliatie
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Očistenú špargľu uvaríme v osolenej vode domäkka. Špargľu z konzervy len zohrejeme. Teplú špargľu vyberieme
necháme odkvapkať a odložíme na teplé miesto. Vajcia rozšľaháme so soľou a s mletým korením. Na panvici roztopíme maslo
nalejeme naň rozšľahané vajcia a miešame na miernom ohni vidličkou
až kým nezhustnú. Potom omeletu opatrne prevrátime
na spodnej strane ju ešte trochu opražíme
preložíme na tanier
položíme na ňu pripravenú špargľu. Omeletu v polovici preložíme a polejeme roztopeným maslom. Podávame horúce s bielym pečivom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.