300g špargle
2 mladé póry
1 žĺtok
100 ml smotany
30 g masti
30 g hladkej múky
muškátový oriešok
60 g udusenej ryž
zelená zelerová a petržlenová vňať
1200 ml vody
soľ.
Špargľu nakrájame na kolieska
vložíme do osolenej vody
pridáme očistené póry
petržlenovú vňať a na miernom plameni varíme asi 40 minút. Vyberieme vňať a pór. Z masti a múky pripravíme bledú zápražku
pridáme do polievky a varíme ďalších 20 minút. Zjemníme smotanou
v ktorej sme rozmiešali žĺtok
okoreníme nastrúhaným muškátovým orieškom
primiešame udusenú ružu a odstavíme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.