300 g špargle
150 g šunky
100 ml mlieka
40 g masla
40 g hladkej múky
1 cibuľa
1 lyžica masti
strúhanka
mleté čierne korenie
soľ.
Očistenú špargľu zviažme do zväzkov
uvaríme v osolenej vode domäkka
precedíme
necháme odkvapkať a pretrieme cez sito (nasekáme nadrobno). Z masla
mlieka a múky pripravíme bešamel
zamiešame doň pripravenú špargľu a okoreníme. V rozpálenej masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu a pridáme šunku
ktorú sme nakrájali na rezance. Opražíme a premiešame so špargľou. Vzniknutú zmes dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy a uvaríme nad parou alebo vodnom kúpeli.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.