300 g uduseného špenátu
4 vajcia
4 žmle
4 lyžice mlieka
1 lyžica masla
1 lyžica tuku na vymastenie misy
1 menšia cibuľa
1 strúčik cesnaku
mäsový vývar
strúhanka
mleté čierne korenie
soľ.
Udusený špenát premiešame s nakrájanými žmľami sparenými horúcim mliekom
osolíme a okoreníme. Pridáme žĺtky
roztopené maslo
rozotretý cesnak
nadrobno nasekanú cibuľu. Všetko spolu dobre premiešame a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z vyšľahaných bielkov a podľa potreby strúhanku. Zmes sformujeme do tvaru bochníka
položíme do vymastenej ohňovzdornej misy
podlejeme mäsovým vývarom a upečieme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.