100 g prerastenej údenej slaniny
100 g jemnej salámy
4 vajcia uvarené natvrdo
200 g syra
200 g mrazeného špenátu (polotovar)
4 paradajky
2 lyžice masla
chlebové cesto
pol zväzku petržlenovej vňate
na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška
Podravka
lyžica nasekanej bazalky
mleté čierne korenie
soľ.
Maslo alebo tuk rozpálime v hrnci a roztopíme v ňom na kocky nakrájanú slaninu. Pridáme rozmrazený a dobre odkvapkaný špenát a krátko opražíme. Osolíme
okoreníme mletým čiernym korením
nastrúhaným muškátovým orieškom a Podravkou a necháme vychladnúť. Chlebové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme do 4 foriem na pizzu. Na cesto rovnomerne rozložíme špenát
obložíme olúpanými paradajkami nakrájanými na plátky a kolieskami salámy. Ochutíme nasekanou bazalkou
soľou a mletým čiernym korením a ozdobíme uvarenými vajciami nakrájanými na kolieska. Napokon pridáme na plátky nakrájaný syr. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 minút. Podávame posypanú nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.