150 g mrazeného špenátu
500 g mladej goudy
1 cibuľa
2 lyžice masla
250 ml šľahačkovej smotany
1 lyžicu maizeny
mleté korenie
muškátový orech
soľ.
Mrazený špenát necháme rozmraziť pri izbovej teplote. Syr nakrájame na drobné kocky. Cibuľu očistíme
nakrájame na drobné kocky. Maslo rozpustíme v hrnci na fondue na sporáku
podusíme na ňom dozlata cibuľu
prilejeme smotanu. Necháme zovrieť. Postupne pridávame syr a za stáleho miešania varíme
kým nevznikne rovnorodá masa
vmiešame špenát. Maizenu zmiešame s 2 lyžicami smotany
zahustíme tým fondue
ochutíme soľou
korením
muškátovým orechom. Fondue necháme na variči slabo vrieť.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.