1 krabica mrazeného špenátu
3 vajcia
30 g masla
200 ml mlieka
1 strúčik cesnaku
30 g múky
mleté čierne korenie
soľ.
Do rozpusteného masla pridáme múku
opražíme doružova
zalejeme studeným mliekom a dobre povaríme. Do horúcej omáčky zamiešame vopred udusený špenát
soľ
mleté čierne korenie
nastrúhaný cesnak a žĺtky po jednom. Masu necháme vychladnúť a potom zľahka do nej zamiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Pudingovú formu vymastíme
vysypeme múkou a do dvoch tretín naplníme. Formu dáme vo väčšej nádoby s vodou
prikryjeme a pomaly varíme. Masu môžme dať aj do navlhčenej pomastenej utierky a variť ako knedľu. Uvarený puding vyklopíme na tanier
tenkým nožom alebo niťou nakrájame na rezy
každý posypeme opražnou strúhankou a polejeme maslom. Podávame so zemiakovou kašou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.